Themabekendmaking Brabantsedag 2013

Dinsdagavond 30 oktober zeven uur. De eerste whatsapp berichtjes gaan rond binnen een vaste club van de bouwgroep. Wie gaat er mee? Hoe laat? Waar? Afijn, na een kwartiertje en een hoop flauwekul, was tijdstip en plaats bekend. Fietske, hoek Kruisboomstraat en Emmerikstraat, rest bij de Zwaan of op eigen gelegenheid. Hoppa, op de fiets naar het kasteel. Daar zou het thema voor de 56e Brabantsedag bekend worden gemaakt. Onze 40e deelname !!

Bij Het Zwaantje stuurden we de oprijlaan van het kasteel in. Dirk wist het al, maar die liet niets los. Wij hadden natuurlijk wel een idee. Je maakt het thema niet voor niets bekend in het kasteel. We fietsten over de donkere, mistige en vochtige oprijlaan richting het licht. Fietje gestald, consumptiemunt in ontvangst genomen, een chocolade snuupke uit de schaal gepakt…. en nog 1, en sommige nog 1… Jas ophangen en de zaal in. Daar was het al een behoorlijke drukte. Echt veel mensen waren op de bekendmaking afgekomen. Na wat bijgekletst te hebben kon de delegatie de zaal in. Frans Bakermans was later, dus Boukje van Ettero opende de avond.

Er waren een 80tal stoelen klaargezet, echter na een paar minuten bleek dat er toch minstens de helft te weinig waren. We stonden dus rijendik achterin de zaal. Geweldige opkomst. Goed dat het zo leeft!

Vervolgens werd de film gestart, en het MEESTERWERK van Henk Kemperman werd getoond. Fantastisch filmpje en fantastisch tekenwerk door Henk en geproduceerd door @tableaux.

En dat was het dus. “HOEZO MIDDELEEUWS ?!” Dat is het nieuwe thema. Gaan we dan kastelen bouwen met ridders en beelden we ziektes uit en afgehakte armen en zo… NEE! Dat gaan we dus zeker niet doen. We gaan een wagen bouwen met een thema waarin een in de middeleeuwen ontstaan gebruik, uitvinding of iets anders vertaald wordt naar het heden. Elementen van de middeleeuwen mogen er wel in zitten. Daarnaast moet het ook nog in Hertogdom Brabant ontstaan zijn. Geen gemakkelijke opgave dus. Kijk op www.brabantsedagboek.nl voor meer informatie over de vorderingen van onze groep.

Met dank aan @lummeltje voor het verslag van de themabekendmaking.