De oprichting

Het was op een herfstachtige vrijdag in november van het jaar 1973. In de Spoorlaan in Heeze zaten Ko van Gaal en Theo Vincken samen aan tafel, het waren twee fanatieke wielrenners beide zaten ze regelmatig op de fiets, zo was het ook van de zomer die net achter de rug was. Maar wat bracht hun bij elkaar op die bewuste avond? Het feit was dat er ieder jaar een wielervierdaagse gehouden werd en iedere ‘beetje renfietser’ moest daaraan deel genomen hebben om toch mee te kunnen praten.
Alleen het probleem waar deze twee heren mee zaten was het feit dat je lid moest zijn van een vereniging of deelnemer van de Brabantse Dag, om eraan deel te nemen. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken. We vormen een groep en doen volgend jaar mee aan de Brabantse Dag.
De beide heren hadden het geluk, ze beschikten over een grote vriendengroep en Ko had met al zijn broers en zussen natuurlijk een hechte basis om de grote stap, wat zo’n deelname toch inhoud, te wagen. Dus terwijl het buiten druilerig was, scheen binnen de zon want Vriendenkring Van Gaal was geboren.
Het mooiste van het verhaal is dat er na 1973 nooit meer een wielervierdaagse heeft plaatsgevonden…