organisatie

Zoals elke wagenbouwersgroep zit er achter Vriendenkring Van Gaal ook een hele organisatie. Waar het in de beginjaren nog neerkwam op een aantal goeie timmerlui en wat sterke acteurs voor in de optocht is het nu een organisatie van een hoop mensen die er het hele jaar door de nodige uren in steken.

Het betreft tegenwoordig ook een groep van zo’n 130 personen in de leeftijd van 4 tot ver boven de 65+. Aangezien het ledenaantal van de laatste jaren hanteert de Vriendenkring een ledenstop. Het seizoen voor de meeste leden begint in de eerste week van juni wanneer het bouwseizoen gestart wordt, voorafgaand aan een mooie feestdag. Maar al ruim van te voren, bij het bekend worden van het thema rond de kerst, zijn er al vele mensen wekelijks in touw om het ontwerp qua kleding, grime, wagen en spel te bedenken en vorm te geven.

Kortom een flinke organisatie met de diverse commissies, onder toeziend oog van het dagelijks bestuur, wat deze Vriendenkring ieder jaar weer in staat stelt om er een mooie Brabantse Dag van te maken.